Juice Punch V4

Juice Punch V4 recept

Ha iedereen,

In de bijlagen het recept voor de Juice Punch V4 – 2018001a, de volgende opmerkingen hierover:

De Pilsmout  en cara-pils  van Dingemans, Pale Ale (golden promise), Oat Malt en ongemoute tarwe (torrified wheat) van Thomas Fawcett, suiker maakt me niet zo veel uit. De hop voor dit recept kan vanaf mijn contract worden geleverd. Graag de Wyeast 1318 op tijd te bestellen, 40 packs lijken mij voldoende. 
                      
Verdere info:

Parameters:
IBU: 65
SG: 1080
EBC: 9,3

Maischschema:

Inmaischen op 66 graden en het voor 60 minuten aanhouden, daarna temperatuur omhoog naar 71 graden en dit voor 15 minuten aanhouden, hierna uitmaischen. Hier de brouwzouten toevoegen!! 

Waterprofiel:

Huidig waterprofiel:

Ca+2 - 69
Mg+2 - 10
Na+ 8
Cl- - 14
SO4-2 - 25
HCO3- 215

Gewenst waterprofiel:

Ca+2 - 60
Mg+2 - 5
Na+ 10
Cl- - 120
SO4-2 - 60
HCO3- 0

Volgende aanpassingen:

220 g epsom salt 
50g tablesalt 
474g Calcium Chloride 

Kook:

Ik ga de alle hop vanuit mijn eigen contract aanleveren.. Dit zijn de prijzen voor de hoppen van mijn contract: 

Galaxy: 32,20 euro/kg
Columbus: 15/50 euro/kg
Chinook: 21 euro/kg

Hier de calcium chloride toevoegen!!

Vergisting:

Vergisting start op 18 graden. Freerise naar 20 graden. Aanhouden tot einde vergisting. 

Dryhop:

Het vergisting en dryhop schema ziet er als volgt uit:

brouwdag: 15-01-2018
eerste dryhop: 19-01-2018
aflaat dryhop 1: 23-01-2018
dryhop 2: 24-01-2018
aflaat dryhop 2: 25-01-2018
26-10-2017 t/m 02-02-2018 coldcrash 11 graden + elke dag gist en hop aflaat.
03-02-2018: Transfer naar BBT
04-02-2018: Afvullen
05-02-2018 transport naar Breda
06-02-2018: aankomst in Breda

Etikettering:

Hiervoor neemt Jaap contact op met Ben! @Ben, hoor je er niets over, gelieve Jaap aan z’n mouw te trekken ([email protected])

Verdeling afvulling:

Hiervoor neemt Jaap contact op met Ben! @Ben, hoor je er niets over, gelieve Jaap aan z’n mouw te trekken ([email protected])

Yo!

Uitgelicht:

CONTACT OPNEMEN