We zijn in het afgelopen jaar wederom flink gegroeid, mede dankzij onze 800 aandeelhouders!

Daardoor kunnen we nu op onze eigen installatie brouwen in De Faam. Maar we willen nog verder uitbreiden en groeien!

Van een zeecontainer naar een snoepfabriek en nu een brouwerij ter grootte van een voetbalveld. We zijn in de afgelopen jaren weer flink gegroeid. Onze huidige locatie is te klein en we hebben ons maximale volume bereikt, daarom gaan we nog verder uitbreiden en groeien!

Jij krijgt de kans om daarin te investeren! We gaan een grotere brouwinstallatie bouwen om aan de vraag te blijven voldoen. Daarbij gaan we een distilleerderij bouwen. Om dit te financieren stellen we weer certificaten op aandelen beschikbaar in de brouwerij.

Dit betekent dat jouw investering geen lening is maar een echt aandeel in een brouwerij. Wat krijg je ervoor terug? Naast je beloning  voor je investering ga je meedelen in de winst en wordt je uitgenodigd voor de jaarlijkse investeerdersborrel. Als kers op de schuimkraag ben je mede-eigenaar van brouwerij Frontaal!

Investeer in Brouwerij Frontaal

Investeer mee in de toekomst van Frontaal

De actuele status van deze crowdfundingsronde:

Zes jaar geleden zag Brouwerij Frontaal het levenslicht. Aan de wieg stond Roel Buckens, eigenaar en één van de brouwers. Roel had een simpele missie: smaakvolle, ambachtelijke en moderne bieren brouwen om hiermee tot de top van de Nederlandse bierbrouwerijen te behoren.

We houden ons met twintig mensen sterk bezig met het brouwen, de verkoop, logistiek, marketing, events en het reilen en zeilen van de brouwerij en het café. Niet alleen ons team, maar ook het animo voor onze bieren en het brouwcafé is het afgelopen jaar flink gestegen.

Onze bieren vinden inmiddels hun weg naar meer dan 1.500 horecazaken, 250 slijterijen, ruim 600 supermarkten en 14 landen. Vaste gasten uit Breda weten ons te vinden en steeds vaker worden we verrast door een bezoekje van (internationale) toeristen, die nieuwsgierig zijn naar onze brouwerij.

Het is dus weer tijd voor de volgende stap. De brouwcapaciteit is 2 jaar eerder bereikt dan geprognotiseerd. Met de nieuwe brouwerij kunnen we onze capaciteit vertwintigvoudigen, wat ons de komende vier jaar de ruimte geeft. Daarnaast willen we wederom ons houten vatenpark uitbreiden van 200 naar 1000 vaten. Ook starten we eind volgend jaar met een nieuw avontuur, Frontaal distilling Co, een eigen distilleerderij waarbij we alles vanaf scratch kunnen brouwen en distilleren, een jongensdroom die uitkomt!

In deze campagne kun je certificaten op aandelen van Frontaal kopen. Hiermee word je voor een deel eigenaar van één van de meest innovatieve brouwerijen van Nederland. Brouwerij Frontaal is een snel groeiende brouwerij en met aandelen in handen kun jij met ons mee groeien. En, just saying, onze ambities zijn groot!

Lees hieronder onze plannen, ambities voor de toekomst en hoe jíj er onderdeel van kunt worden!


Investeer nu

Download de prospectus

Geinteresseerd om te investeren in Brouwerij Frontaal? Ontdek het volledige verhaal in onze prospectus. Hier zetten wij de volgende zaken op een rij:

 • Introductie Brouwerij Frontaal
 • Investering uit de voorgaande crowdfunding
 • Kansen en risico's bij de crowdfunding
 • Cijfers van de afgelopen jaren
 • Achtergrond, plannen en visie op de toekomst!

download de prospectus

Investeer in brouwerij frontaal

Ontdek onze plannen en groei ambitie.

Met deze investeringsronde gaan wij de brouwerij sterk uitbreiden. We gaan een 6.000 liter brouwinstallatie aanschaffen die maximale capaciteit van 100.000 HL op jaarbasis heeft, hierdoor kunnen wij de komende 4 jaar nog sterk doorgroeien.

Ook wordt een nieuwe afvullijn aangeschaft die mee kan groeien met de capaciteit van de brouwinstallatie.

Het vatenpark bestaat nu uit 200 vaten, om de vraag te blijven voldoen moeten we minimaal 800 en maximaal 1200 houten vaten aanschaffen en vullen.

De eerste €2.500.000 zal besteed worden aan:

 • Een 6.000 liter geautomatiseerde state-of-the-art brouwinstallatie van Duitse makelij.
 • Een afvullijn met een capaciteit van 15.000 blikken per uur.
 • De aanschaf van secundaire apparatuur.
 • Aanschaf secundaire apparatuur
 • De aanschaf van 4x 12.000 liter vergistingtanks.
 • De verbouwing van het het nieuwe pand en de nieuwe brouwerij en distilleerderij. 

Als we meer dan € 2.500.000 ophalen, dan wordt er in het volgende geïnvesteerd:

 • De aanschaf van een tweetal 2.000 liter stookketels
  met bijbehorende apparatuur en tanks.
 • De aanschaf van 3x 18.000 liter vergistingtanks.
 • De aanschaf van een afvullijn voor de distilleerderij.
 • Een verdere uitbreiding van werkkapitaal.
 • Een verdere uitbreiding van kapitaal voor grondstoffen.

 

 

 

Waarom investeren in Brouwerij Frontaal?

De voordelen op een rij

Alle voordelen op een rij om te investeren in de brouwerij

Met deze nieuwe investeringsronde heb je de kans om een onderdeel te worden van brouwerij Frontaal. Jouw investering is geen lening, maar een echt aandeel in een microbrouwerij. Support ons en help mee onze koers te bepalen.

Je koopt dus een aandeel in een microbrouwerij. Terwijl wij groeien, neemt jouw aandeel in waarde toe. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om de certificaten op elk moment te verkopen of juist bij te kopen.

Deel mee in de winst!

Jaarlijks herinvesteren we het leeuwendeel van de winst om onze groei te blijven realiseren. Wel keren we jaarlijks een dividend uit aan de hand van de geboekte winsten. Het dividendpercentage wordt jaarlijks bepaald. Naast dividenduitkeringen profiteer je bovendien van de verwachte stijging van de waardeontwikkeling van de aandelen van Frontaal.

Verder maak je aanspraak op de volgende voordelen:

1. Je wordt lid van onze beerclub, hierdoor ontvang je elke maand al onze nieuwe bieren direct op je stoep. Heb je dus last van FOMO (fear of missing out)? Investeer dan en voorkom dit!

2. Jaarlijks zullen we een investeerdersborrel organiseren waar jij en een +1 voor worden uitgenodigd. Tijdens deze avond geven we je inzicht in onze cijfers en informeren we je als eerste over onze toekomstplannen, onder het genot van een biertje natuurlijk.

3. Je wordt op de hoogte gehouden wanneer onze bieren worden afgevuld, zo heb je de keus om al onze houtgerijpte bieren als eerste te bemachtigen. Woon je ver van de brouwerij? Geen nood, we doen ook aan pakketverzending!

4. En last but not least, je hebt een aandeel in één van de meest innovatieve en hardstgroeiende brouwerijen in Nederland.

Frontaal blijft brouwen aan de toekomst

Het afgelopen jaar was op zijn zachtst gezegd een uitdagend jaar. Verschillende maatregelen zorgde ervoor dat wij als brouwerij en organisatie moesten aanpassen. 

We zijn trots op onze organisatie en hoe wendbaar we met elkaar de uitdagingen aan zijn gegaan. We blikken graag met jullie terug op de mijlpalen van het afgelopen jaar.


MIJLPALEN IN 2021

We hebben afgelopen jaren heel wat mooie prestaties neergezet:

•  In de afgelopen drie jaar hebben wij de oude productieruimtes en koelhallen van de Faam omgetoverd tot een café, een barrelroom, kantoorruimtes en een brouwerij.

•  In 2019 is er een 3.000 liter brouwinstallatie van het merk PSS geplaatst, een tiental vergistingtanks van 6.000 liter, een blikkenlijn en een centrifuge.

•  In 2020 zijn er 200 houten vaten aan het vatenpark toegevoegd en zijn er een viertal 6.000 liter vergistingtanks geïnstalleerd om de groei verder te realiseren.

•  Eind dit jaar gaan we een landelijke samenwerking aan met Jumbo, Albert Heijn, COOP, Jan Linders en Dekamarkt om onze corerange aan te bieden aan een groter publiek.

•  Sinds begin dit jaar zijn we begonnen met de Frontaal Beerclub, een maandelijkse box waar je al onze nieuwe bieren ontvangt en van bevriende brouwerijen. Ruim 700 Frontaal fans hebben zich hier al voor aangemeld.

•  De verkoop wordt gedraaid door een viertal verkopers, waaronder ook een vertegenwoordiger voor België en een export manager die verantwoordelijk is voor de gehele afzet door Europa.

•  We exporteren momenteel al naar veel  landen in Europa waaronder België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Bulgarije, Duitsland, Denemarken, Polen en Noorwegen.

Medewerkers van Frontaal: 20

Gemiddelde jaarlijkse groei in afgelopen zes jaar: 138%

Aantal export landen: 14

We lichten alvast een tipje van de sluier op voor wat er de komende maanden eraan zit te komen qua bieren, evenementen, concepten en nog veel meer!

Planning

Deze investeringsronde zal in 3 fases plaatsvinden:

Op 10 september krijgen de investeerders van het eerste uur de mogelijkheid om te herinvesteren.

Op 11 september krijgen de mensen die zich hebben aangemeld in het registratieformulier de kans om mee te doen,

Op 12 september gaat het platform openbaar en kan iedereen, zolang de crowdfunding nog niet vol is, mede-eigenaar worden van Frontaal!

The Bay

Vanaf volgend jaar nemen wij onze intrek in The Bay, een nieuw te bouwen bedrijfspand aan het Steenen Hoofd in Breda, niet ver van de noordelijke rondweg. Dit nieuwe, duurzame complex van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd. Het omvat zes bedrijfsruimten met kantoren en is in totaal 48.000 m² groot. Onze bedrijfsruimte beslaat 7.650 m², ruim acht keer zo groot als de huidige oppervlakte van de brouwerij.

Frontaal Distilling Company

Met de nieuwe verhuizing beginnen we ook aan een nieuw avontuur, Frontaal Distilling Co.! Bij Frontaal staan we bekend om onze innovatieve producten en ideeën, en daar past alles wat gedestilleerd is perfect bij. Bier en sterke drank zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de meeste destillaten delen we een gemeenschappelijk uitgangspunt (het maischen van graan), en met jenever een trotse Nederlandse traditie. Met de nieuwe brouwerij is vrijwel alles aanwezig om ook een distilleerderij te beginnen om kwaliteitsdestillaten te maken zoals jenever, whisky, bourbon, rum en gin. We hebben hierdoor volledige controle over het gehele proces.

Op deze manier blijven we volledig onafhankelijk en in controle van onze eigen producten. De distilleerderij zelf zal ondergeschikt zijn aan de brouwerij. De kleine volumes zullen in het begin enkel via de webshop voor investeerders te koop zijn. Ook wordt er geïnvesteerd in het wegleggen van enkele tientallen vaten whisky per jaar. Zodra de distilleerderij draaiende is, lanceren wij de Frontaal Spiritsclub, een tweemaandelijkse club waarbij je de nieuwste producten uit onze distilleerderij ontvangt! Meer informatie hierover volgt snel.

Investeer in de toekomst van Frontaal

Meld je aan als investeerder via ons partner platform bondex